Nicole Arts, zelfstandig organisatieadviseur

Voor bedrijven die zonder gedoe willen groeien

Misschien moet je leren omdenken of leiding gaan geven aan jezelf. Of zoeken naar de zeven eigenschappen die je succesvol maken. Als je denkt dat je daar een betere ondernemer van wordt, kun je het beste een paar tientjes overmaken naar managementboek.nl.

Maar als je genoeg boeken hebt gelezen van de Richard Bransons van deze tijd en daar wel wijzer maar niet per se een betere ondernemer van bent geworden, is het misschien tijd om zwaarder geschut in te zetten: moi, Nicole Arts, in levende lijve en niet als paperback.

Meer grip op groei van je onderneming

Managementboeken zijn handig maar ze luisteren niet. Ze zijn niet geïnteresseerd in jou als ondernemer en mens. Ik wel. Ik luister juist graag naar wat je hebt te vertellen en waar je mee zit of niet van slaapt.

Het is niet oké als je leidinggeeft aan medewerkers en zij je niet willen of kunnen volgen. En het is ronduit vervelend als je niet weet waar het geld allemaal naar toevliegt en je geen greep hebt op de dagelijkse gang van zaken.

De oplossing is niet om jezelf tot meewerkend voorman te promoveren als je bedrijf een groeispurt maakt. Voor je personeel betekent het een motie van wantrouwen als je hun werk overneemt of vertelt wat ze moeten doen en hoe.

Wat beter werkt is meer structuur aanbrengen in je organisatie. Verandermanagement is meestal de oplossing voor organisaties die dreigen vast te lopen. Om dit goed te doen, moet je het niet allemaal zelf willen bedenken want dan krijg je toch oude wijn in nieuwe zakken. En dat werkt ook niet, dat weet je.

Tough Love-methode

Kenmerkend voor mijn aanpak is de tough love-methode die ik hanteer. Ik ben zakelijk en duidelijk maar ook empathisch en bevlogen. Als ik jou mag helpen, krijg je geen dikke academische analyserapportages. Ik houd het vooral inzichtelijk en begrijpelijk. En ik maak het visueel. Door mijn ‘praatje’ te versterken met ‘plaatjes’ ga je het sneller inzien en kun je alles beter onthouden en uitvoeren. Daar word je brein dan weer vrolijk van.

Ben je toe aan een opgewekt kennismakingsgesprek omdat je nieuwsgierig bent geworden en wil je wel eens weten of ik je kan helpen? Bel me dan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek: 06 55 87 15 61, of e-mail me.

Eerst een stapje terug en dan 10 stappen vooruit

3 jaar geleden startte ik met mijn eigen zaak. Wat buiten verwachting meteen als een speer liep. Heel blij mee, maar merkte ook dat het zo hard ging dat het ‘achter de schermen’ een beetje chaotisch werd. Dus hulp kon ik wel gebruiken, maar dan… Je wordt overspoeld met talloze coaches maar wie is de juiste?

Ik kwam toen via via bij Nicole terecht. Het eerste kennismakingsgesprek wat we hadden voelde zo fijn en vertrouwd dat ik meteen heb doorgepakt. En wat ben ik blij geweest met deze keuze! Nicole heeft mij door een stapje terug te laten doen en over bepaalde zaken na te denken weer 10 stappen vooruitgezet. Vol energie ging ik er weer tegenaan. 

Welke stappen moeten we maken, waar moeten we aan denken enz. enz. Dit wordt stap voor stap besproken en het belangrijkste; Nicole zorgt er dan ook voor dat het echt gebeurd!

Ik raad Nicole echt iedereen aan! Een vertrouwenspersoon die met volle passie ervoor gaat om het allemaal gesmeerd te laten lopen! Geloof me; dat is het echt waard! Door haar heb ik rust gevonden en doe ik weer wat ik echt wil doen; mijn passie!  

Monique | Monart Flower Design